PROSTA WLOSKA KUCHNIA DOMOWA .

wtorek, 8 stycznia 2013

CARBONARA

Dziendobry !!!!
carbonara bardzo latwy szybki do przygotowania nawet w ostatniej chwili sos do makaronu w moim przepisie jest on podany ze spaghetti ale mozna uzyc tez penne rigate

SPAGHETTI ALLA CARBONARA 

spaghetti (albo penne rigate )ja daje 80 gr na osobe dorosla
100 gr boczku wedzonego (na 2 osoby 50 -80 gr )
3-4 zoltka (daje 1 na osobe )
200 ml smietany (na 2 osoby 100 ml )
2-3 lyzki parmezanu
odrobina pieprzu


Kroimy boczek w mala kostke i roztapiamy  na patelni uwarzajac zeby sie nie przypalila
W miseczce rozrabiamy zoltka ze smietana i parmezanem i odrobina pieprzu .W miedzyczasie gotujemy makaron .Do gotowego odlanego  makaronu wrzucamy roztopiony boczek i krem smietankowo jajkowy mieszamy . ZYCZE SMACZNEGO !!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz