MAKARON Z BAKŁAŻANEM I MOZARELLĄ
makaron ja daje 80 gr na dorosła osobę
1 bakłażan
cebula
listki bazilji
200 gr sera mozzarella
1 puszka pomidorów w kawalkach albo przecier pomidorowy
sól
olej z oliwek
parmezan albo grana padano do posypania
Obieramy bakłażana i kroimy w kostkę .
Na patelni podsmarzamy na oleju pokrojoną drobno cebulę z listkami bazilji, uważając żeby nie przypalić ,
dodajemy baklażana mieszamy i podlewamy wodą ( ok 1/2 szklanki ) podduszamy przez ok 15 min aż bakłażan będzie miękki . W międzyczasie gotujemy kluski i kroimy drobno ser mozzarella
Do podduszonego bakłażana dodajemy pomidory i zoztawiamy na ogniu jeszcze z 10 min . Odlewamy makaron wrzucamy do sosu i dodajemy mozzarelle .Na talerzu posypujemy startym serem parmezan albo grana padano
ŻYCZĘ SMACZNEGO !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz