Domowy prosty przepis na danie jak z restaurazji
spaghetti (80 gr na dorosla osobe )
200 gr owoce morza mieszane mrozone (mozna dac swierze )
pomidory w puszce
zabek czosnku
nac z pietruszki
olej z oliwek
1/2 szklanki biale vino (ja uzywam takiego tanszego wytrawnego do gotowania )
sol
Na patelni podsmarzamy praez chwile drobno krojony czosnek i posiekana natke z pietruszki (trzeba bardzo uwarzac zeby czosnku nie przypalic ) na malym ogniu ,wrzucamy owoce morza mrozone i chwilke podgrzewamy(ok 5 min ) ,polewamy winem bialym , solimy odrobinke , mieszamy od czasu do czasu .Jak wino wyparuje (nie calkowicie ) dodajemy puszke pomidorow .W miedzyczasie gotujemy spaghetti .Odlane spaghetti kladziemy na sos i mieszamy .Na talerzu posypujemy jeszcze odrobina posiekanej natki z pietruszki
ZYCZE SMACZNEGO !!!
PS : jak kupujecie natke z pietruszki swierza to mozna sobie ja drobno posiekac (same listki ) wlozyc w torebke i zamrozic do nastepnego przepisu
Jezeli macie jakiekolwiek pytania i prozby o przepisy to prosze pisac
Pozdrawiam serdecznie Paulina
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz