Dziendobry !!!!
carbonara bardzo latwy szybki do przygotowania nawet w ostatniej chwili sos do makaronu w moim przepisie jest on podany ze spaghetti ale mozna uzyc tez penne rigate
SPAGHETTI ALLA CARBONARA
spaghetti (albo penne rigate )ja daje 80 gr na osobe dorosla
100 gr boczku wedzonego (na 2 osoby 50 -80 gr )
3-4 zoltka (daje 1 na osobe )
200 ml smietany (na 2 osoby 100 ml )
2-3 lyzki parmezanu
odrobina pieprzu
Kroimy boczek w mala kostke i roztapiamy na patelni uwarzajac zeby sie nie przypalila
W miseczce rozrabiamy zoltka ze smietana i parmezanem i odrobina pieprzu .W miedzyczasie gotujemy makaron .Do gotowego odlanego makaronu wrzucamy roztopiony boczek i krem smietankowo jajkowy mieszamy . ZYCZE SMACZNEGO !!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz