PROSTA WLOSKA KUCHNIA DOMOWA .

poniedziałek, 11 lutego 2013

gulasz z piersi kurczaka

około  500 gr piersi  z kurczaka
1 marchewka
1/2 niedużej cebuli
1 łodyga selera naciowego
1 szklanka wina  białego
sól
mąka
oliwa z oliwek

 Kroimy na plasterki marchew i seler , w drobną kostkę cebulę .   Kroimy na  kawałki pierś z kurczaka . Podduszamy przez chwilę warzywa na oleju , dodajemy kurczaka obtoczonego  w mące i mieszamy polewamy bialym winem  mieszamy i solimy  Kiedy wyparuje polowa wina dodajemy szkalankę wody i gotujemy ok 15- 20  min  na malym ogniu .  Po15 min  można dodać ok 200 ml gęstej śmietany (ja tym razem nie dodawałam )
ŻYCZĘ SMACZNEGO !!!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz